lørdag 18. desember 2010

snart jul


Nå er det ikke lenge igjen til jul, og det merker jeg på kroppen. Skal bli godt med noen dager med fullstendig avslapping og tantekos. Vi skal til søstren min i jula, og Beauty skal bo i hundegården sammen med pointeren deres. Gjør vondt i morshjerte bare med tanken, ei uke uten hun sammen med meg inne. Men jeg skal heller være flinke å ta de med meg på turer om dagene, og ellers så blir hun vel å bruke dagene med å plage Ross. De lider ikke noen nød med oppvarmet hundehus, men men.

Desember har vært en mnd med ALT for lite trening. Vært mye overtidsjobbing, og veldig kaldt ute. Og når jeg ser at Beauty begynner å bevege seg rart pga kulden og jernplatene i føtterne, ja da holder vi oss heller i ro. Er til tider ulevelig med henne inne når hun ikke får brukt seg noe særlig, men det går bra enn så lenge. :)



Fikk en liten treningsrunde idag, selv om det var super kaldt og megaglatt på banen. Men tenkte at jeg var nødt. Så det ble en del fri ved foten, innkalling med dekk, ruta, vendinger på stedet og forflytninger. Og jeg har troen! :) Trenger bare litt bedre "treningsvær og underlag", så vi kan få trenet litt mer. Så jeg slipper at hun så lett får overkok.


Så røyter hun så mye nå at jeg holder på å bli småtullete. At en hund kan slippe så mye pels, å enda ha så mye igjen er ufattelig. Så mitt "plysj" matte som er beige til vanlig ser nå mer brunt ut sammen med all pelsen. Koster og støvsuger meg snart ihjel. Meeen..d går over etterhvert. ;)


Hvis det ikke blir noen fler innlegg før jul.. God jul til alle sammen. :)

søndag 12. desember 2010

uken som har gått



Denne uken har det vært mye jobbing på meg, med styremøte og planleggingsmøte to kvelder. Så det har ikke blitt mye trening på Beauty. Men det lille vi har trent har vært topp. Hun er 140% med, og jeg fatter ikke at hun fremdeles er så ivrig og gira snart 6 år gammel! Ellers har det kun blitt turer på oss. Og jeg merker allerede resultater av oppknekkingen av kiropraktor. Tidligere har hun hatt en frykt aggrasjon når vi har gått på turer alene og møtt andre hunder. Denne uken har hun gådd ned i jakt posisjonen, men ikke kommen med noe utfall. Så nå tror jeg at jeg kanskje endelig får bort fryse/jakt posisjonen også. :)

Endelig har klubben fått en plass å være i vinter. Så lørdag dro vi å skulle trene, -15 stopper ikke oss. Når vi kom dit var d desverre ikke brøytet, så det ble litt latmannslufting istede. Der jeg kastet kongen i løussnøen og hun måtte leite denne opp. Men stakkars snuppa mi begynte å fryse i begge bakføtterne at hun la seg bare ned og så på meg. Med metallplater i begge bakføtterne tør jeg ikke tenke på hvor ont d sikkert er.

Så var vi hos Silje og Zita fra lørdag til søndag, og Silje merket også forskjell på henne. Hun vil ikke måle seg like mye med Zita, hun slappet mye mer av, og bemerket bevegelsene og musklene. Og jeg er bare strålende fornøyd. Og merker alleredet forskjell på musklene i bakføtterne. Noe Silje også kommenterte. Så igjen..annbefaler virkelig kiropraktor!

Men nå blir det litt roligere tider fram mot jul, sånn at jeg kanskje får trent litt. Sliter skikkelig med avstandskontrollen, hun er alt for ivrig. Så legger det litt på hylla og trener heller på andre ting til hun har roet seg litt i topplokket igjen. Må nok skjerpe meg med treningen sånn at vi snart blir klare til å starte KL3. :)

tirsdag 7. desember 2010

Kiropraktor besøk

Fredag var Beauty hos kiropraktor. Har lenge gådd å tenkt på at jeg burde tatt henne med på det, men aldri tatt meg råd til det. Men fredag mens jeg satt på jobb tikket det inn ei melding på telefonen fra Bodø Dyreklinikk, at de hadde ledig time til snuppa mi. Marit og Elisabet på klinikken vet at jeg er dårlig til å si nei, så derfor fikk jeg melding. ;)



Her er snuppa ferdig neddopet og klar for å bli knødd. Før han startet spurte han om jeg hadde merket noe. Og forklarte plassene jeg trodde det kunne være noe. To punkter på ryggen, som jeg har sett at hun har rykninger når jeg kommer bori og litt sånn. Og så har jeg hatt mistanke en stund om at hun har hatt noe i nakken eller området rundt der. For jeg synes hun har vært litt skeivt muskulert i brystpartiet/fronten.

Joda..da viser det seg at hun hadde to låsninger i ryggen og to i nakken. Han fikk opp dette. Og jeg dro hjem med vondt hjerte og en ruset hund! Var helt grusomt å se henne ligge der med munnkurv(!!) og høre d bare knekke. Mens Beauty lå hjemme og sov av seg rusen, var jeg på julebord å ble rusa. :P

Når jeg da kom hjem merket jeg forskjellen på Beauty, stoooore forskjeller. Hun er blitt så sterk nå at jeg sliter med å holde henne igjenn til tider..og enda mer glad og lykkelig..og hun er begynt å trave igjen!! :)) Stakkars hun som har gått å hatt vondt. Så nå kommer det kanskje litt muskler på bakføtterne også, som jeg har syntes hun har hatt lite av i lang tid.

Så anbefaler alle å prøve kiropraktor på hundene sine hvis dere har noen mistanke. :)