søndag 30. mai 2010

Storeslem i Mo i Rana

Beauty me alle premian sine fra dagen sin..
Beauty me utstillingsrosettan
Her står ho litt steilt..men men.. :)
Beauty ville ha godbiten så hun står ikke perfekt..men gikk bra da.. :))



Nå har vi akkurat kommet hjem fra en fantastisk tur til Mo i Rana. Fredag pakket jeg og Elisabeth hundene i bilen og kjørte til Mo i Rana sammen med Helen og Ine. Vi var totalt 9 jenter fra Bodø som bodde på samme camping med 13 hunder totalt.

Lørdag var det klart for Lydighet med schæferhundklubben med Hans Arne Marthinussen som dommer, og heldigvis Nan Karin Anspach som dommerelev. (hun var her når Marianne Mowe var i Bodø) Vi var to fra Salten Brukshundklubb som startet i KL2, jeg og Sissel med Gucci. Elisabeth måtte dessverre trekke Akira pga løpetid.

For første gang hadde jeg meganerver før en konkurranse, kjentes ut som jeg både skulle spy å mere til før og under konkurransen. Men plutselig var det vår tur, og det var bare å hoppe i det. Merket at Beauty var helt fjern med en gang jeg tok henne ut av bilen. Hun bare gikk med nesen ned i bakken, ville ikke ta kontakt i det hele tatt, og da ble jeg ekstra nervøs. Hun fikk plutselig noe i nesen, og jeg så for meg at hun kom til å stikke til skogs for å finne dette hun overværet. Men det gikk heldigvis bra. Så når vi var ferdige med alle øvelsene så jeg for meg at vi bare hadde gjort d dritt dårlig. Bestemte meg etter karakteren i fri ved fot at jeg ikke skulle følge med på poengene siden starten ble så dårlig. Men det viste seg jo at det gikk bare godt, og endte opp med 168 poeng og opprykk til KL3 :D Jippi!! Så bra gikk det for Sissel og Gucci også, så det ble to nye opprykk til klubben. :)

Fellesdekk 3 min med skjult fører 8
fri ved foten 7
dekk under marsj 8,5
innkalling fra sitt med stå 9
stå under marsj 9
apport 6
fritt hopp over hinder 10
fremmadsending med stå og på plass 9,5
kontroll over hunder på avstand 10
helhet 8

totalt 168

Føler vel selv at det ikke gikk noe spesielt bra. Beauty var ikke med meg, fri ved foten var langt fra bra. Men jeg har jo stort sett ikke trent dette i det siste, så jeg skal prioritere dette igjen. Hun lå aaaaaalt for langt frem under springmarsj. Ikke bra i det hele tatt. Jeg glemte min egen apportbukk hjemme, så jeg lånte hos Elisabeth. Dette syntes Beauty var knallgøy, så det ble litt hopp og sprett, og noen ekstra runder rundt meg. Publikum lo og jeg ble frustrert, men hun er søt da. :) Men ellers er jeg stort sett fornøyd med de andre øvelsene, og denne gangen sprang hun til kjegla!! :D Fikk bare 8 i helhetsinntrykk, dette pga handtaket på halsbandet hennes. Men siden hun var så fjern, så tenkte jeg heller det enn at hun plutselig sprang avgårde. :)

Etter dette var det bare å hoppe i bilen for å rekke utstillingen. Ventet kanskje 10 min etter vi kom fram før vi skulle i ringen. Det var bare Beauty og ei tispe til i åpen klasse, så var ikke store konkurransen. Men det hele endte med 1ak, 1btk, ck, cert og BIR!! Helt utrolig!! Rett fra lydighetsbanen til utstillingsringen. Merket at hun var litt sliten, og passet litt innimellom, men det bryr jeg meg ikke om. :)

Dommer var Zorica Salijevic fra Sverige. Kritikken: typ head, strong muscle/body, good angles, good pig/furquality, nice temp. Excellent ringtraining. Så dette er jeg fprnøyd med. :)


Tusen takk for turen superjentene mine, og gratulere til alle som gjorde det bra. :))

søndag 23. mai 2010

snart utstilling og lydighet


Beauty og Akira etter 17. mai toget
Akira og Beauty på tur på Moloen


Nå er det bare 5 dager til vi setter oss i bilen å kjører til Mo i Rana for utstilling og lydighet. På samme dag. Så håper vi rekker begge delene, hvis ikke så dropper vi utstillingen. Men jeg gleder meg skikkelig, kanskje vi greier opprykket denne gangen. Krysser det som krysses kan. :) Tenkte vi skulle ta ferdselsprøve den samme helga, men finner ingen påmelding eller noe. Sa da får vi heller ta det en annen gang.

Har vært veldig lite trening i det siste, så nå blir det hardtrening hver dag frem til helga. Har jo alt inne egentlig, men hun er begynt å tulle på div ting nå. Kjegla som hun ikke fikk til på sist stevne går veldig bra nå. Men nå er hun begynt å slippe apportbukken bak meg, eller så springer hun ut til den og bare ser på den. Så er hun begynt å tulle på oppsitten på avstandskommanderingen. Så vi får bare se hvordan det går. :)

17. mai gikk vi i borgertoget med Salten Brukshundklubb. Vi var ca 35 hunder med å gikk i år, ny rekord. Beauty var så flink, gikk med kontakt stort sett hele toget. Så på slutten var hun veldig sliten. Hun er så flink en jente. :)

Ellers så har det ikke skjedd så alt for mye i det siste. Vi har gått vårt første spor for i år. Og det gikk så der, må prøve å få inn ett spor pr dag ca framover. Så starter vi kanskje for første gang i kl D spor 12. - 13. juni her i Bodø. :)

Kommer med oppdateringer etter neste helg regner jeg med :)